Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Вандализъм или детска игра? Прокуратурата не вижда нищо нередно

Щети за близо 1000 лева са причинили непълнолетните вандали, които в края на лятото превърнаха култовия бар „Айляка“ на плаж „Крайморие“ в кочина. Това установи разследването, научи „Днес България“. Разпрани са шест барбарона, изпочупени са столове, а шалтетата на шезлонгите са обгорени с цигари. Пораженията можеха да са много по-страшни, защото запалените фасове можеха да причинят пожар и да стане „от играчка – плачка“.

Припомняме, че десетте невъзпитани тийнейджъри минаха като торнадо през плажното заведение, а бесните им вакханалии бяха заснети от охранителните камери в района. Вместо да се почувстват неудобно от действията на отрочетата си и да им обяснят, че доброто възпитание изключва нахлуването в чужда собственост и повреждането на имущество, родителите се обидиха, че показваме какви ги вършат наследниците им. До момента никой от тях не е поел отговорност да възстанови щетите.

Прокуратурата от своя страна, след като се запозна с материалите по преписката от Четвърто РУ, квалифицира случая като маловажен, понеже причинените поражения са на стойност, по-малка от две минимални работни заплати, а тийнейджърите определили действията си като „игра“. Съобразно чл. 218, т.1 от Наказателния кодекс обаче е предвидено, че наказателно преследване се възбужда по тъжба на пострадалия до съда, каквато следва да бъде подадена в 6-месечен срок от датата на деянието. Собственикът е категоричен, че няма да позволи случаят да бъде неглижиран, ще обжалва пред всички възможни инстанции и ако се наложи, ще заведе граждански дела срещу родителите.

„Какъв сигнал дава държавното обвинение към непълнолетните вандали – че щом нямат навършени 18 години, могат да вършат безнаказано каквото си искат. По този начин те ще се почувстват неприкосновени и ако сега никой не им обърне внимание, следващите им действия ще са още по-лоши“, категоричен е потърпевшият.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
3 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

За всичко са виновни родителите! И понеже нямаме органи които ни защитават ,май е време да вземем защитата си в наши ръце.

Anonymous

Растат гаменчета под одобрителният поглед на мама и тати.А след години когато се издънят и застанат пред съда мама и тати плачат и си скубят косите.

Anonymous

Ники главата е болен ,хаха

3
0
Would love your thoughts, please comment.x