Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Ваня Щерева мълчи за резила на дъщеря си

Ваня Щерева мълчи за резила на дъщеря си

Българската певица и писателка Ваня Щерева не изрази своето мнение относно обвиненията, повдигнати срещу дъщеря ѝ Мила Роберт. В интервю за „България днес“ Щерева заяви, че предпочита да мълчи до произнасянето на съда по случая, за да не разпали допълнителни негативни реакции срещу дъщеря си. Мила Роберт е обвинена в поругаване на националния символ на България след участие в концерт на „София Прайд“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

ВМРО подаде сигнал до прокуратурата ден след концерта, на който Мила Роберт се появи на сцената на площад „Батенберг“, облечена в минижуп в цветовете на българския трибагреник. В хода на своето изпълнение тя свали и хвърли на земята тази рокля, оставайки в друга рокля, която беше в цветовете на ЛГБТИ флага. Този акт предизвика вълна от негативни коментари и възмущение в социалните мрежи, като мнозина го възприеха като поругаване на националния флаг.

Реакции и Извинения

Мила Роберт изрази съжаление за постъпката си и заяви, че ако можеше да върне времето назад, би постъпила по различен начин. Въпреки това, реакциите не закъсняха. Организацията „Куберовъ воинъ“ пусна клип в TikTok, в който заплашва да подаде сигнал до прокуратурата. Според чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс на България, за поругаване на националните символи се предвижда наказание до 2 години затвор и глоба от 3000 лева.

Защита и Подкрепа

Модният гуру Любомир Стоиков защити младата певица, подчертавайки, че наказанията за артисти, които изразяват себе си, не трябва да бъдат твърде сурови. Въпреки това, той отбеляза, че националните символи не трябва да бъдат обект на провокации.

От друга страна, шеф Петров гневно нападна Мила Роберт за постъпката ѝ, като засегна и майка ѝ Ваня Щерева. Враждебните му коментари вероятно са обусловени от конфликтите между Петров и Щерева от времето на тяхното участие в „ВИП брадър“.

Заключение

Случаят на Мила Роберт поставя на дневен ред важни въпроси за свободата на изразяване и границите на артистичната свобода в контекста на националните символи. Докато чакаме съдебното решение, дебатите около този инцидент вероятно ще продължат, разкривайки различни обществени нагласи и представи за това как трябва да се почитат националните символи и как да се защитава свободата на изразяване.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x