Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Великобритания ще гласува за парламент

Великобритания ще гласува за парламент

Днес британците ще дадат гласовете си за предсрочни парламентарни избори.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Избирателните секции ще бъдат отворени от 07:00 до 22:00 часа местно време.  Първите предварителни резултати се очакват около 23:30, а публикуването на актуализирани данни се очаква между 03:00 и 05:00 часа.

Лидерът на победилата партия ще отиде в Бъкингамския дворец в петък сутринта, за да съобщи на крал Чарлз III, че е готов да състави правителство.

Прогнозите преди изборите са изключително неблагоприятни за консерваторите: според няколко медии, които са събрали проучвания на различни социологически проучвания, лейбъристите биха могли да получат около 40% от гласовете, консерваторите около 20% и „Реформирай Обединеното кралство“ около 16 процента.

Експертите от Survation твърдят, че лейбъристите ще спечелят с огромна разлика. Според последното им проучване, предвид настоящите правила за разпределение на изборите, Лейбъристката партия може да спечели 484 от 650 места (около 75% от местата). При този сценарий Консервативната партия ще спечели само 64 места (около 10%), което може да е най-лошият резултат в тяхната история.

Така партията „Реформирай Обединеното кралство“, ръководена от Найджъл Фараж, може при благоприятни обстоятелства да заобиколи консерваторите на изборите и да стане втората по значимост политическа партия в страната. Основно партията на Фараж се фокусира върху въпроса за имиграцията и продължаването на Брекзит.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x