Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Вече е факт! Изградиха хеликоптерната площадка на новата детска болница в Бургас(снимки)

Вече е факт! Изградиха хеликоптерната площадка на новата детска болница в Бургас(снимки)

Строителството на новата детска болница в Бургас върви със сериозни темпове. То се извършва върху терена в к-с Зорница, до УМБАЛ – Бургас. Вече е готова и хеликоптерната площадка, която бе планирана да се изгради. Разбира, има още много работа около инфраструктурата на площадката, както и по самата болница. Основите се изградени. По обекта се работи много интензивно и в график.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Болницата „Св. Анастасия“ ще бъде с общо 133 легла, от които 10 ще бъдат интензивни. Това представлява важно допълнение към здравната инфраструктура на област Бургас и региона като цяло. Очаква се болницата да обслужва над 40 общини в областите Бургас, Ямбол, Сливен, дори Стара Загора.

Общината има приета програма за събиране на екип от лекари, сестри и лаборанти, всички онези хора, които ще трябва да работят в болницата. В бюджета за 2024 г. има заделен ресурс от 35 млн. за първия етап от изграждането на болницата. Общата стойност на проекта се изчислява на 70 милиона лева, но с допълнително оборудване и инфраструктурата може да достигне и до 100 милиона.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x