Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Взривиха излъчвател на руски програми в Приднестровието

Взривиха излъчвател на руски програми в Приднестровието

An antenna and mobile phone tower

Неизвестни лица са взривили регионален радиоцентър в непризнатата Приднестровска молдовска република (ПМР), който излъчваше руски радиопрограми, предава ТАСС.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Две от най-мощните антени бяха извадени от строя: една с мощност един мегават, втората с мощност половин мегават. И двете ретранслираха руски радиостанции. Никой от служителите на Приднестровския радиоцентър и местните жители не е пострадал“, съобщиха от пресслужбата на  т.нар. „Министерството на вътрешните работи“ на непризнатата ПМР.

Според ведомството двете експлозии са станали в 6:40 московско време и 7:05 московско време (съвпада с българското). Сега на мястото работят сапьори и полиция.

Един от най-големите радио- и телевизионни центрове в Европа се намира в селището Маяк, и през съветската епоха е принадлежал на руската телевизионна и радиоразпръскваща мрежа, чрез която се излъчваха програмите на радиокомпанията „Гласът на Русия“. Техническите възможности на радиоцентъра са способни да предават сигнал към територията на САЩ, Латинска Америка и Близкия изток.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x