Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Взривно устройство избухна пред кортежа на главния прокурор Иван Гешев(видео)

Взривно устройство избухна пред кортежа на главния прокурор Иван Гешев(видео)

Взривно устройство избухнало пред един от автомобилите от кортежа на главния прокурор Иван Гешев. На мястото на инцидента по пътя между София и Самоков, до село Ковачевци е пълно с полиция, но движението в момента не е спряно.

Главния прокурор не е пострадал. Няма пострадали и хора и превозни средства в близост. Към момента е сформиран щаб с участие на всички служби. НСО и ДАНС също участват, а прокуратурата ще координира разследването.

Впоследствие главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров потвърди за инцидента, но поясни, че при него няма пострадали – нито самият главен прокурор, нито съпровождащият го екип или други участници в движението.

По случая са вдигнати всички сили, необходими за изясняване на случая – ГДНП, ГДБОП, жандармерията, посочи Тодоров в Бургас.

Той допълни, че вътрешният министър Иван Демерджиев е в контакт с всички служби, формиран е и щаб с всички служби на МВР, представителите на НСО и ДАНС.

Тодоров заяви, че утре служебният премиер Гълъб Донев ще проведе съвещание в Министерския съвет с участието на вътрешния министър и всички служби, на което информацията ще бъде обобщена.

Той определи случилото се като недопустима заплаха за живота и здравето на всеки български граждани и увери, че действията на МВР ще бъдат категорично в защита.

Междувременно от Пътната агенция съобщиха, че движението по път III-181 София-Железница-Ковачевци-Белчински бани е временно ограничено поради инцидента. Всички пътуващи от София до Самоков и обратно се движат без ограничения по път II-82 София-Пасарел-Самоков.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x