Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Видински „милиционер“ пише акт на редовен камион със светещи фарове за които твърди, че не светят -това не е виц! /вижте видеото/

Видински „милиционер“ пише акт на редовен камион със светещи фарове за които твърди, че не светят -това не е виц! /вижте видеото/

Да се смее ли човек или да плаче с българските полицаи. Явно представителите на реда усилено държат да поддържат мита от вицовете от комунизма за „тъпите ченгета“, които не се интересуват от нищо, когато си наумят нещо за да се докарат пред началството.

На поредната полицейска дебилщина ставаме свидетели от клип изпратен ни от Димитринка Докова.

Жената е международен шофьор и пътува заедно със своя съпруг. Закупили са си камион чисто нов. Машината е само на година със съвремен европейски дизайн.

Може би това донякъде оправдава „невежеството“ на спрелият ги за проверка полицай, който навярно за пръв път през живота си вижда такова „модерно техническо чудо“.

По средата светлините се включват автоматично при запалване на камиона -европейски стандарти

Трагикомедията се разиграва до Срацимир по посока село Димчово. Дежурният пътен контрольор поддава стоп палка на камион, който според него не е с включени светлини.

Служителят на реда без да се увери, дали твърдението му е вярно пристъпва към писането на акт. От раз, със замах работи човека не ще и дума.

Как да му се обясни на полицая че фаровете на съвременните камиони се включват автоматично след палене?! Но това е най-малкия проблем.

Ясно е, че полицията има седмична „квота’ за актове, фишове, която трябва да изпълнява, но да пишеш акт на напълно редовен водач и изрядна машина, е в повече от престараване.

От клипа се вижда, колко е силно и ярко е слънцето. Полицаят е гърбом към него, а возилата, които спира се падат точно срещу небесното светило.

Простичък физически закон е, че силната светлина влияе на човешкото око, особено, когато се отразява рефлективно от насрещна светлина.

Или с много прости, като за полицай обяснения -фаровете са включени и светлината им, която се среща със силната слънчева не може да бъде забелязана от окото освен, ако не се приближиш достатъчно и да прекъснеш, засенчиш слънчевия лъч. От това по-просто не може да се обясни.

Видинският катаджия обаче смята това „упражнение“наречено проверка за ненужно и въпреки, че жената на спряната за проверка машина не е загасила фаровете, той твърди, че не вижда светлините и че са изключени. Това му се вика да твърдиш, че бялото е черно или обратното. Полицейска желязна логика.

Видимо е, че полицейските ни служители са лишени и от логическо мислене. Как може да виждаш блестящ, нов камион, модерен дизайн, при това пътуващ извън страната и да си убеден, че няма светлини?! Да предположим хипотетично, както в случая се получава, си го е помислил. Тогава на нормалния човек ще му мине през ума да извърши най-малко проверка за да се убеди лично.

За такава не се изисква много. Просто приближаваш машината, поглеждаш, приклякаш или караш водача да включи и изключи светлините -двойната проверка е майка на пълното доверие и толкоз.

Да, да, ама не, беше казал навремето покойният премиер Димитъ Попов. Из видинско такива манипулации не важат. Тук, каквото рече законът, това е. Ако ти кажат, че няма светлини и да светят -нищо не значи това, акт има, глоба солидна.

От видеоклипа се вижда, как потърпевшата от полицейското невежество жена се доближава до машината и закривайки слънчевата светлина показва, как фаровете си светят по време на проверката.

На това ново доказателство „милиционерът“ отсича: ‘Това за мен не са светлини“.

Щом като това не са светлини за него, ще трябва убедим производителите, че някакъв си видински уставен катаджия не одобрява дизайна на фаровете и се налага фирмата производител да промени цялата си концепция на производство на осветителните тела по камионите?!

Ами да изпратим този виден блюстител на закона да напише експертна аргументация по тезата -„модерните фарове, които светят в бяло, не светят, щом не могат да бъдат забелязани от „орловото бдително око“ на видинските органи на реда!!!

Звучи абсурдно, нали? Трудно е да се спори с прост човек и той, като силния вятър спиране няма.

„Пей си Димитринке ле, че фаровете ти светят, кой ли те слуша“!

Както и да му обяснява жената, както и да му показва, служителят си е навил на пръста, че акт е нужен тук да бъде написан и не се интересува от доказателства, както сами ще видите от клипа.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x