Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Вижте заболеваемостта от COVID-19 у нас на двуседмична база

Вижте заболеваемостта от COVID-19 у нас на двуседмична база

Заболеваемостта от COVID-19 в страната на двуседмична база е 118 на сто хиляди души население, показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести, цитирани от БТА.

Областите Бургас, Варна, Разград, Търговище, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил са в зелената зона, останалите са в жълтата зона по равнище на заболеваемост.

По данни на картата за епидемичната обстановка, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с коронавирусната инфекция, четири от регионите са в най-ниския етап – нула. Регионът, обхващащ областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград, е в етап едно.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x