Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
20.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Високи градуси в парламента! Руди Гела и Балабанов към Христо Гаргамела: Позор! Наричахте Атанасова всякаква, а сега я подкрепяте за конституцинен съдия

Високи градуси в парламента! Руди Гела и Балабанов към Христо Гаргамела: Позор! Наричахте Атанасова всякаква, а сега я подкрепяте за конституцинен съдия

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Депутатът Радостин Василев разгроми от парламентарната трибуна Христо Иванов и Надежда Иванова, като припомни, че изцяло са обърнали позицията си за Десислава Атанасова.

Най-позорният в тази зала е Христо Иванов, който громеше Атанасова и твърдеше, че е втрещен от нейната кандидатура за КС, а след това в позицията си говореше съвсем друго – че е супер юрист, страхотен кандидат и т.н. Нека излезе и да обясни какво се е случило, за да се променят нещата, заяви бившият министър. 

 

Според Василев, и бившият правосъден министър, който сега застава зад кандидатурата на Атанасова, е споделила, че е изненадана, а сега дава рамо на парламентарната шефка на ГЕРБ.  

Депутатът се обърна и към Бойко Борисов, като го попита защо се разделя с най-доверения си човек в парламента, с най-подготвения си кадър, като припомни, че Атанасова винаги е защитавала аргументирано и подготвено каузата на ГЕРБ. Василев допусна, че това е заради „дошла от Брюксел дама“.    

Минути по-късно и Станислав Балабанов отправи същия упрек към Иванов, като повтори буквално същите аргументи и призова Иванов да излезе и достойно да обясни каква е трайната му позиция в крайна сметка.

Накрая Христо Иванов излезе на трибуната и обясни, че не е случайно, че изборът на хора от политическия терен не е прецедент в България.

„Конституцията не е просто текст, който юристи да тълкуват тясно юридически, тя е жив документ, чийто дух е в постоянен диалог и взаимодействие с политическия процес в страната“, каза Иванов.

„Дори архитектурната среда в НС се оказва елемент от тази невидима конструкция от духа на Конституцията. Не случайно, най старата демокрация и парламент функционират без писана Конституция“, заяви лидерът на ДБ.

„Попълване на КС е различно от попълването на останалите органи, които наричаме регулатори, за които изискванията са различни. Имал съм повод да давам моята оценка за Десислава Атанасова като юрист. Ако някой се интересува от моята лична позиция,  може да се запомнае. В този сложен процес, ние трябваше да се променим и да преосмислим своите позиция. Приемам, че ще бъдем атакувани, но ксмятам, че предложенията, които са направени, са легитимни. Вчера имах разговор с г-жа Атанасова и тя ми каза „Разбирам залога.“, сподели Иванов. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x