Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Спорт > Високо напрежение в бургаския футбол

Високо напрежение в бургаския футбол

Нов скандал избухна в бургаския футбол. Той е свързан с регистрацията на отборите за предстоящия редовен конгрес на БФС на 20 май. Президентът на фК Русокастро Димитър Пейчев разказва от първо лице. Скандалът става в сградата на Регионалния съвет на БФС – Бургас.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Дойдохме да си подадем документи за участие в конгреса. Председателят на регионалната структура в Бургас Димитър Костов обаче отказа да приеме документите. Той ни даде някакви решения, на които пише, че заради системни нарушения на наредбите и правилника нямаме право да участваме в конгреса и сме извадени от системата на БФС. Решенията били взети на Изпълком, за който обаче не е ясно кога е проведен. Пълен фарс.

Искам да уточня, че заради участието ни на конгреса на 18 март бяхме изхвърлени от първенството на А областна група. Потърпевши в региона сме четири тима. Русокастро, Средец, Каблешково и Черноморец Обзор.  Общо в страната са 104 клуба. Аз не мога да приема , че едно участие в конгрес е системно нарушение. Това е дискриминация. „- сподели Пейчев. Той е попитал Димитър Костов ще приеме ли документи за регистрация, които да изпрати в София , но е получил отказ.

„Това не е съдействие на клубовете. Крайно сме разочаровани.“ – каза още Димитър Пейчев.

Потърсихме за коментар Димитър Костов, който даде своята позиция. „Има решение на Изпълкома от 23 март. Тези клубове са извадени от първенствата ,в които участват. Извадени са и от системата на БФС. Дадох им заповедите, за да могат да обжалват в срок, до 19 май. Тези решения не съм ги взел аз. Но няма как самите клубове да участват на конгреса на 20 май. Невъзможно е.“- беше коментарът на регионалния шеф на БФС – Бургас Димитър Костов.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x