Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > „Военно разузнаване“ сезира прокуратурата, ДАНС и ГДБОП

„Военно разузнаване“ сезира прокуратурата, ДАНС и ГДБОП

Служба „Военно разузнаване“ сезира прокуратурата, ДАНС и ГДБОП след изказване на депутата от ПП-ДБ Стоян Михалев в сутрешния блок на БНТ.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Михалев определи в ефир директора на „Военно разузнаване“ като „абсолютен провал“ и го обвини, че се занимава с политически репресии. Бригаден генерал Венелин Венев работи тясно с проруската партия „Възраждане“, твърди още депутатът от ПП-ДБ. По думите му по време на предизборната кампания българските служи са били употребени в политическо разчистване на сметки.

В тази връзка Службата ще сезира компетентните органи за изясняване на случая и предоставяне на възможност на г-н Михалев да изложи сведенията си за направените твърдения по надлежния ред, с цел предприемане на необходимите мерки.

При последния подобен случай на нападки срещу военното разузнаване беше предоставена възможност да се обективират публично направените обвинения в писмен вид, припомнят от Службата. Впоследствие ясна теза не беше формулирана пред Прокуратурата, поради което нямаше основания за последващи действия от страна на компетентните органи.

От Служба „Военно разузнаване“ са категорични, че няма да позволят посегателства върху авторитета на институцията и ще противодействат на опитите за саботиране на дейността й, които се извършват в условията на изключително напрегната и динамична обстановка.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x