Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Общество > ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ:“ЗЛОТО НЯМА ДА УНИЩОЖИ УКРАЙНА!“

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ:“ЗЛОТО НЯМА ДА УНИЩОЖИ УКРАЙНА!“

Злото няма да унищожи Украйна, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски в обръщение по случай Възкресение Христово, предаде Ройтерс.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Украинският лидер се помоли на Бог да върне щастието на децата и да донесе утеха на скърбящите майки.

В свое видеообръщение от една от най-известните забележителности в страната, катедралата „Света София“ в Киев, Зеленски каза, че Украйна ще победи мрака, донесен от войната.

„Ние преодоляваме мрачни времена и в този ден аз, и повечето от нас, не сме облечени в ярки дрехи, но се борим за светла идея“, каза още той.

Тазгодишният Великден бе посрещнат в Украйна без особени тържества. Днес се навършват точно два месеца от началото на руското нахлуване, което президентът на Русия Владимир Путин нарича „специална военна операция“.

Серхий Гайдай, украинският областен управител на Луганска област, заяви днес, че през войната досега са били разрушени седем църкви. Тази година църковните власти бяха помолени да не събират много хора в църквите поради опасения, че те могат да станат мишени на ракети. Представители на местните власти твърдят, че най-малко 213 деца са били убити досега, включително тримесечно бебе при удар вчера в град Одеса. Русия отрича да взема под прицел цивилни.

„Нека всяко момче и момиче да получи щастливо детство, младост и старост, което да им позволи поне донякъде да се отърват от ужасните спомени за войната“, каза Зеленски. Украинският президент изтъкна, че в четвъртък Русия е отхвърлила предложение за примирие по Великден.

„Грижи се за майките ни, дай издръжливост на тези, които чакат синовете или дъщерите си да се върнат от войната“, помоли се той на Господ днес. „Дай издръжливост на тези, чиито деца, за жалост, няма да се завърнат от фронта“, добави Зеленски.

Вчера Украйна съобщи, че Русия е подновила атаките срещу последните украински защитници на Мариупол, барикадирали се в гигантски завод за стомана в пристанищния град.

„Не забравяй Мариупол и героичните му защитници“, отправи молитва Зеленски. „Стените могат да бъдат разрушени, но не е възможно да бъдат разрушени основите, върху които почива духът на нашите воини, на цялата страна“, добави той.

Източник: БТА

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x