Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Все още издирват мъжа, убил петима в Тексас

Все още издирват мъжа, убил петима в Тексас

US Amerikanisches Sheriff-Polizeiauto mit gelbem Absperrband "Police line do not cross".

Издирването на мъж от американския щат Тексас, за когото се твърди, че е застрелял петима души, продължава втори ден в неделя. Властите признаха, че мъжът вече може да е навсякъде, съобщи АП.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Припомняме, че 38-годишният Франсиско Оропеза избяга след стрелбата в петък вечерта, при която загинаха петима души, включително 8-годишно момче.

Следователите са открили дрехи и телефон, докато претърсвали селски район и гора, но следовите кучета са загубили миризмата.

Полицията откри пушката, за която се твърди, че Оропеза е използвал при стрелбата, но властите не са сигурни дали е носел друго оръжие.

Мъжът е влязъл в съседната къща с пушка и е започнал да стреля по съседите си, след като семейството го помоли да спре да стреля в двора си, защото се опитвали да спят.

В къщата живеят 10 души и че никой друг не е ранен. Две от жертвите, за които се смята, че са от Хондурас, са открити да лежат върху две деца вътре в къщата.

САЩ отбелязват абсолютен антирекорд за масови убийства тази година, с най-малко 18 стрелби от 1 януари насам, с по четири или повече жертви. Насилието е предизвикано от редица мотиви: убийства-самоубийства и домашно насилие; групово отмъщение; училищни стрелби и отмъщения на работното място.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x