Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
04.10.2023

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Всички поддържащи фирми са навън, разчистват стотици паднали дървета (СНИМКИ)

Всички поддържащи фирми са навън, разчистват стотици паднали дървета (СНИМКИ)

Разчистването след бурята продължава във всички комплекси и квартали на Бургас. По последни данни падналите дървета и клони не са десетки, а стотици. Затова кметът Димитър Николов призовава пешеходците, но особено шофьорите да бъдат бдителни на пътя тази нощ!

Въпреки че всички поддържащи фирми са навън с хора и техника, падналите дървета и клони, част от тях върху улиците на града, са толкова много, че е възможно някои да останат неприбрани до сутринта. Затова тази нощ шофирайте с повишено внимание!

Припомняме, че ураганен вятър със скорост над 100 км/ч повали десетки дървета в Бургас. Пострадали са покриви, фасади на сгради, автомобили, рекламни елементи. За щастие, до момента няма информация за пострадали хора.

Най-честите сигнали до 112 са за паднали клони и дървета. Те са над 130 на брой. На много места падналите клони и дървета задръстват улиците и пречат на автомобилното движение.

Кметът Димитър Николов, териториалните директори и селските кметове са на терен. Мобилизирани са всички фирми, отговарящи за зелената поддръжка. Тече разчистване на града и едновременно с това опис на причинените щети.

Опасността от падане на клони остава, така че през следващите няколко дни бъдете внимателни при преминаване в близост до големи дървета!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x