Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Възраждане с предложение за платено паркиране

Предложения относно готвените промени за платеното паркиране в Бургас представиха днес от „Възраждане“ на нарочна пресконференция, с участието и на народния представител Борис Аладжов.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Визията на община Бургас за създаването на зона „супер център“ вече беше анонсирана през изминалата седмица.
Относно готвената промяна за платеното паркиране в Бургас, която да създаде зона „супер център“, с ограничено време за паркиране и по-скъпо таксуване, общинският съветник Мариян Иванов посочи:

„Нашето мнение е, че това няма да реши проблема с паркирането, защото ще доведе до лавинообразно увеличение на тази зона, на принципа на „синята зона“. Предложихме границите ѝ да бъдат редуцирани до ул. „Васил Левски“, за да може близките паркинги да поемат автомобилите и тя да бъде пусната само тестово, за да се види ефектът от нея“.

Той посочи, че засега e възприето положително предложението на „Възраждане“ един квартал да е една платена зона за паркиране, а не да е разделен на подзони, за да може гражданите, които заплащат абонамент, да паркират и в съседни на домовете си улици, при липса на места. 
„Възраждане“ ще организира и обществено обсъждане на предложенията, за да може да се чуе мнението на гражданите на Бургас.

Относно регионалната политика на „Възраждане“, общинският съветник Виктория Върбанова посочи отново, че анонсираната от кмета Николов борба с демографската криза не намери приложение в неговия бюджет. 

Предложените от нас увеличения на сумите за подпомагане на родители при раждане на дете и за ин витро процедури не бяха приети, защото нямало нужда от това и при изготвянето на бюджета били използвани консервативни подходи. Когато бориш демографската криза, няма място за консервативни подходи“, смята Върбанова. 

Нейният колега Мариян Иванов добави, че е приета първата докладна записка на „Възраждане“ – за ремонт на детската площадка в „Горно езерово“ и очакват това да бъде реализирано. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x