Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Върховният административен съд взе решение за „подпорния хотел“ в Алепу

Върховният административен съд взе решение за „подпорния хотел“ в Алепу

Решението на съда е , че „подпорната стена“, приличаща на хотел в местността Алепу на Шофьорския плаж край Созопол, е законно изградена.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

5-членният състав отмени акта на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков от правителството на Гълъб Донев, с който отказа да съгласува проекта, и реши, че действията му са незаконосъобразни.Фирмата инвеститор „Бриз 2000“ обяви, че проектът „Алепу вилидж“ за строителството на жилищна сграда с 90 ваканционни апартамента ще бъде завършен.Ако всичко върви по план, до две години в местността Алепу ще има изградена голяма жилищна сграда с апартаменти, заяви Стоян Василев от фирмата инвеститор на проекта.Той посочи, че тепърва предстои издаването на предварителното съгласие. Ще бъдат подадени документи в Община Созопол за одобряване на проектите и за издаване на строително разрешение. Василев изрази надежда до края на годината да бъде получено строително разрешение.

„В момента по проекта е завършен първият етап, който включва изграждането на подпорна стена, укрепваща брега. Проблемът е, че строежът се разминава със съгласуваните документи, защото подпорната стена има помещения, приличащи на бъдещи стаи и асансьорни шахти, което видимо е част от 4-етажна жилищна сграда. За бъдещото строителство трябва да бъде изготвена ОВОС“, подчерта Тома Белев от „Зелено движение“:

Той отбеляза, че вратичка по въпроса за спазване на екологичното законодателство няма. Този строеж не може да продължи, ако няма екооценка на устройствения план или няма ОВОС на самото намерение да се строи такъв огромен комплекс, категоричен бе Белев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x