Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Вярно куче спаси стопанина си пропаднал в ледените води на езеро

Вярно куче спаси стопанина си пропаднал в ледените води на езеро

Мъж, пропаднал в ледените води на замръзнало езеро в Мичиган, беше спасен, след като съобразителен служител на щатската полиция използва кучето на бедстващия мъж, за да му достави спасително оборудване и да го изтегли на безопасно място, съобщи „Гардиън“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Случайни минувачи се обадили на спешния телефон на 18 януари, след като 65-годишен мъж паднал през леда на езерото Арбутус, съобщиха от щатската полиция.

Телесната камера, носена от Каммерон Бенетс, служител на автотранспортната полиция на щата Мичиган, заснела спасителната акция, като първоначално показала мъжа, попаднал в студените води, само с глава и рамене над тънкия лед, а верният му домашен любимец стоял до него.

На кадъра се вижда как Бенетс първо се опитва да хвърли към мъжа спасителен диск, завързан за въже. Когато той не успява, полицаят моли мъжа да изпрати кучето си при него.

„Изпратете кученцето си тук. Ще дойде ли при мен?“, вика той на мъжа, който отговаря, че кучето му се казва Руби.

„Руби, ела тук! Ела тук, Руби!“ крещи Бенетс, преди да свирне за кучето, което тича към него и пристига, подвивайки опашка.

Служителят завързва спасителния диск за нашийника на кучето и моли мъжа да извика Руби обратно при него. Когато тя се връща при стопанина си, Бенетс казва на потъналия в леда да вземе диска от Руби и да започне да рита с крака.

„Ритай с крака! Ритай с крака, за да излезеш от водата!“, изкрещял полицаят, издърпвайки мъжа на ледената повърхност на езерото, докато дърпал въжето, завличайки го на по-безопасен лед близо до ръба на езерото. След това Бенетс и местен пожарникар успели да го хванат за ръцете, за да завършат спасителната акция.

Щатската полиция съобщи, че мъжът е откаран с линейка в болница за лечение и по-късно е освободен. Той е седял близо час в ледените води, а спасителят му казва, че е истинско чудо, че се е отървал без сериозни последици. Агенцията приветства спасяването в публикация в Х, като похвали по-специално Руби, пише БГНЕС.

„Какво добро момиче!!! Невероятно спасяване от лед“, пише в публикацията. „Креативното мислене помогна за спасяването на един живот!!!“.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x