Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Региони > В Балчик тлее бомба

В Балчик тлее бомба

Хотелиери в Балчик са пред финансов фалит, защото още не са получили помощта от 40 лв. от държавата, съобщи БНР.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Те бяха сред първите, отворили базите си за бягащите от войната украински граждани. Въпреки обещанията на правителството втори месец служителите на им са без заплати. Междувременно наближава и срокът, в който да се платят сметките за ток – 20 април.

Втори месец хотелите в Балчик, настанили над 1200 украински граждани, разчитат само на собствени средства, които са отдавна изчерпани, твърди управителят на хотел Пламен Козарев.

„Накрая на месеца ще трябва да бъде преустановено електричеството в моя хотел, ще трябва да освободя персонала, да ги пусна в неплатена“, каза Козарев.

За настанените при тях украински бежанците, по думите му, ще се търсят места в други хотели.

За плащане не чакат само сметките за ток, каза и друг управител на хотел – Христо Желев.

„Стана време да плащаме заплати на персонала, имаме разходи към доставчици още непокрити доста, пране, консумативи, въобще са хиляди неща“, обясни Желев.

Христо Желев е кандидатствал за кредит, други негови колеги също търсят вариант за финансиране. Заради забавянето на плащането хотелиери са започнали да отказват да настаняват повече украински граждани, допълва Христо Желев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
4 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Тлее бомба??

Anonymous

Спешно се нуждаем от компетентен адвокат! Което бързо ще реши тези проблеми! Ако са обещали финансова помощ, трябва спешно да я изпълнят!

Anonymous

Що за заглавие, в такова тежко време от световен мащаб? Явно журналистиката не Ви е, позната, щом смятате, с отвратително заглавие, ще привлечете читатели. И още. Информацията е отпреди месец, проверявайте достоверността на преписаното!

Anonymous

Незнам защо се вързвате на правителството.Като всеки път се забавят парите дано поне ги дадат защо трябваше да се отнасят като бого помазани с украинците.Трабваше като сирийците да са отделени в лагери а не в хотели и да си мислят че всичко е безплатно.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x