Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > В Италия арестуваха българин с 9 тона контрабандни цигари

В Италия арестуваха българин с 9 тона контрабандни цигари

Цигарите, открити в българския тир на френско-италианската граница във Вентимиля. СНИМКА Финансова гвардия

Финансовата гвардия на северния италиански град Империя съобщи, че е арестувала български гражданин за контрабандата на 9 тона цигари. Той се е опитал да ги внесе през френско-италианската граница във Вентимиля. Властите контролирали тира, шофиран от българина, но се натъкнали на несъответствия между документите му и отговорите, дадени от шофьора. С помощта на кучета италианската гвардия решила да провери по-подробно товара в камиона. Така под пратките от метални елементи властите се натъкнали на скритите 45 хил. кашони с 900 хил. пакета цигари, тежащи общо 9 тона. Ставало въпрос за контрабандни „Марлборо”, „Уинстън” и „Честърфийлд”. Предполага се, че контрабандните цигари можели да донесат печалба от 1,5 млн.евро на черния пазар.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Българинът, хванат на престъплението, бил арестуван, а неговият камион – поставен под запор.

Само преди две седмици бяха задържани в Италия и други двама българи за контрабанда на 8,7 тона цигари. Това стана по време на прoверка на камиона им, с който пресичали границата на Италия с Австрия при Бренеро.

На 13 април пък властите в Реджо Калабрия арестуваха българин с 9 тона контрабандни цигари в камиона му, който идвал от Испания. Той се опитвал да достигне с ферибот до Сицилия. Българинът беше осъден по бързата съдебна процедура на година и 4 месеца затвор, а цигарите на стойност 1,5 млн.евро бяха конфискувани.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x