Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > В Каварна чакат труден сезон! Повечето хотели пълни с бежанци от Украйна

В Каварна чакат труден сезон! Повечето хотели пълни с бежанци от Украйна

„В около 80 процента от местата за настаняване в Каварна има приютени бежанци от Украйна”, съобщи Дарина Аргирова, председател на туристическо сдружение „Каварна”. Те ще бъдат в хотелите до 31 май.

Според нея, за празниците по Великден под въпрос са румънцците, от които се изисква тест за COVID.

„За предстоящия летен сезон още не мога да направя прогнози, той зависи и от това как ще се развият войната в Украйна и COVID-епидемията.По-скоро в бранша очакваме един по-слаб сезон” – добави тя.

„Няма никаква сигурност за сезона в момента, не се променя нищо за по-лесното влизане в България. Този въпрос вече сме го поставили хотелиери, туроператори – предлагаме да се махнат тестовете за всички влизащи у нас туристи”, обяснява позицията на бранша Аргирова.

И допълва, че тъй като Северното Черноморие е прекалено близо до конфликта, много хора се страхували да дойдат.

”Разбрах, че и в други курорти има намаляване на записванията на българи”, каза още Аргирова. През м.г. в Каварна е имало руснаци, украинци, германци, поляци.За този сезон бизнесът смята, че германци и поляци по-скоро ще се въздържат да почиват  на нашето Черноморие.

„Не ни смятат за сигурна дестинация и затова Министерството на туризма започва усилена рекламна кампания в тези страни”, каза още Аргирова. Впечатление правело и че румънците идват в България за уикенд почивка, а отпуска си  карат в Гърция.

„Ще се разчита основно на румънци и българи, но ако Гърция се отвори още, отменяйки досегашни изисквания, свързани с пандемията, ще имаме проблем с българите”, смята Дарина Аргирова. Тя съобщи още, че в хотелите и ресторантите вече има наети на работа бежанци от Украйна, предимно като хигиенисти и камериерки./ „24 часа“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x