Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > В Каварна чакат труден сезон! Повечето хотели пълни с бежанци от Украйна

В Каварна чакат труден сезон! Повечето хотели пълни с бежанци от Украйна

„В около 80 процента от местата за настаняване в Каварна има приютени бежанци от Украйна”, съобщи Дарина Аргирова, председател на туристическо сдружение „Каварна”. Те ще бъдат в хотелите до 31 май.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Според нея, за празниците по Великден под въпрос са румънцците, от които се изисква тест за COVID.

„За предстоящия летен сезон още не мога да направя прогнози, той зависи и от това как ще се развият войната в Украйна и COVID-епидемията.По-скоро в бранша очакваме един по-слаб сезон” – добави тя.

„Няма никаква сигурност за сезона в момента, не се променя нищо за по-лесното влизане в България. Този въпрос вече сме го поставили хотелиери, туроператори – предлагаме да се махнат тестовете за всички влизащи у нас туристи”, обяснява позицията на бранша Аргирова.

И допълва, че тъй като Северното Черноморие е прекалено близо до конфликта, много хора се страхували да дойдат.

”Разбрах, че и в други курорти има намаляване на записванията на българи”, каза още Аргирова. През м.г. в Каварна е имало руснаци, украинци, германци, поляци.За този сезон бизнесът смята, че германци и поляци по-скоро ще се въздържат да почиват  на нашето Черноморие.

„Не ни смятат за сигурна дестинация и затова Министерството на туризма започва усилена рекламна кампания в тези страни”, каза още Аргирова. Впечатление правело и че румънците идват в България за уикенд почивка, а отпуска си  карат в Гърция.

„Ще се разчита основно на румънци и българи, но ако Гърция се отвори още, отменяйки досегашни изисквания, свързани с пандемията, ще имаме проблем с българите”, смята Дарина Аргирова. Тя съобщи още, че в хотелите и ресторантите вече има наети на работа бежанци от Украйна, предимно като хигиенисти и камериерки./ „24 часа“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x