Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > В Кошарица ври от полиция пред изборните секции, очаква се активността на населението да нарастне към обяд /Снимки/

В Кошарица ври от полиция пред изборните секции, очаква се активността на населението да нарастне към обяд /Снимки/

Вяло протичат иборите в село Кошарица в сутрешните часове на деня. В курортното селище е пълно с полиция, която охранява избирателните секции и следи за съмнителни лица, които се навъртат край местата, където се провежда балотажът.

Кошарица се слави, като едно от селата-бастион на досегашния кмет Николай Димитров.

На предните местни избори се наблюдаваше особена активност на множество „прясно“ регистрирани жители от ромски произход от далечни села -Дългопол и Поповица.

Негласна мълва разказва, че това било редовен прийом на кмета Николай Димитров, който благодарение на циганския вот успявал на всички избори да се закрепи на кметското кресло.

От Днес България припомняме, че предната неделя на изборите в Кошарица се наблюдаваше особено голям наплив на роми към избирателните урни. Голяма част от тях не знаеха, за какво се гласува, но бързаха да пуснат своя глас, сякаш предварително знаеха номера на бюлетината.

На няколко десетки метри от избирателните секции се бяха разположили колоритна групичка гравитираща около кмета на селото Валентин Станчев спряган за близък човек на Николай Димитров.

Отличваше се особено маститата фигура на Бонбона, който местните наричат – циганския тартор и за когото се знае, че на всички избори участва в разпределянето на парите за платения вот.

Днес силното полицейско и медийно присъствие е подплашило „наблюдателите“ пред секциите в Кошарица и картината е коренно различна от предходната седмица.

На балотажа се използват и машини за гласуване, но от комисията обясняват, че малко хора се възползват от тях и интереса е повече към хартията, особено за по-възрастните.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x