Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > В община Баните потичат реки от пари

В община Баните потичат реки от пари

Инвеститори вдигат два спа комплекса в малката родопска община Баните, в която минералната вода се сравнява с тази в Карлови вари по лековитите си качества.

Планираните инвестиции са за общо над 15 млн. лева, съобщава БНР. 

Общината подготвя проекти за реновиране на съществуващата Римска баня в общинския център, читалището, пътна и ВиК инфраструктура. За предстоящия празник на общината и на минералната вода е подготвила пищна тридневна програма само с участието на български фолклор и поп изпълнители.

Община Баните е пример за община, която успешно развива туризъм и балнеология. Именно заради това и въпреки кризата инвеститори са привлечени да построят два четиризвездни хотела.

Към момента легловата база в туристическата община е около 800 легла, като с новите инвестиции се очаква да надхвърлят 1100, каза кметът на общината Павлин Белчев.

Общинският център в Баните е известен с балнеосанаториума, в който хора от страната и чужбина с десетилетия се връщат всяка година за процедури, заради лековитата вода и качествени специалисти. За да надгради продукта, Общината подготвя редица проекти.

В началото на май в Баните традиционно отбелязват празника на общината и на минералната вода. Последните три години нямаше празник заради пандемията, затова тази година празникът е с богата програма. В празничната програма ще се представят самодейците от читалищата в общината, които ще покажат стародавни обичаи по начина, по който са се правили в региона.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x