Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Изкуство > В Приморско почетоха 114-та годишнина от рождението на знаменития български поет Никола Вапцаров

В Приморско почетоха 114-та годишнина от рождението на знаменития български поет Никола Вапцаров

Днес честваме 114 години от рождението на знаменития български поет Никола Йонков Вапцаров.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В чест на поета, учениците и преподавателите от СУ “Никола Й. Вапцаров” гр. Приморско организираха истински празник на изкуствата в салона на Народно читалище “Самообразование 1919 г.” в гр. Приморско.

Талантливите ученици бяха подготвили богата празнична програма, включваща танци, спортни изяви и театрална постановка, в която взеха участие самодейни състави и спортни клубове.

Директорът на СУ „Никола Вапцаров“  г-жа Казларова поздрави децата и целия екип на училището, като им пожела да продължават да се учат, да творят и да работят със същата страст и любов към изкуствата и образованието.

Кметът на община Приморско Иван Гайков поздрави учениците и учителите за отличната организация, и увери ръководството на училището, че ще подкрепя активно всички творчески и образователни инициативи – както на младите хора в общината, така и на техните преподаватели и ръководители.

„Адмирации за невероятната програма и отличните арт превъплъщения на всички. Привилегия за всички нас, присъстващите, е да се насладим на вашето майсторство и талант. Донесохте ни много празнично настроение и красиви емоции!“ , с тези думи кметът се обърна към всички участници и организатори на събитието.

На събитието присъстваха общински съветници от ОбС- Приморско, кметове на населените места в общината и родители.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x