Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > В Сарафово гражданите избират име за нов централен площад

В Сарафово гражданите избират име за нов централен площад

В бургаския квартал Сарафово тече изграждането на нов централен площад. Той ще стане факт след преобразяване на пространството при кръстовището на ул.”Брацигово” и ул.”Ангел Димитров”.

Главният експерт на квартала Борислав Томов се обърна към своите съграждани с молба, те да бъдат кръстници на новоизградения площад.

„Предлагам ние гражданите на кв.Сарафово да бъдем кръстници и да дадем име на новият ни площад. Моля, за Вашето съдействие! Нека всеки, който може да предложи подходящо название за площада, да го сподели. А сарафовлии ще имат решаващата дума при избора на най-удачното“, обяви Борислав Томов идеята си пред репортер на Днес България.

Във Фейсбук групата „Сарафово“ заваляха идеи, като Папурус, Сарабона, Валенсия, Тракия и още куп предложения, но засега едно име изглежда най-подходящо и то е предложено от жителката на квартала Елеонора Пионова.

Елеонора Пионова ли ще е човекът избрал точното име на нови площад в Сарафово

„Площадът е доста малък за да носи някакво високопарно или фрапантно название, без никаква етимология и история. Моето предложение е той да се казва Стоимен Сарафов. Човек, чиито дела трябва да се помнят и тачат. С лични средства спомага да се изгради училището-50000лв., участва в изграждането на шаронските къщи както и урежда въпроса с водоснабдяването на селото. Респект пред такива хора“, предлага Пионова.

Не е ясно, как ще протече процедурата по окончателния избор на име, но голяма част от жителите на Сарафово се надяват, то да е знаково и достойно подобаващо за един от най-красивите и бързо развиващи се квартали на Бургас.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x