Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > В Софийско контролирано изпускат няколко язовира

В Софийско контролирано изпускат няколко язовира

Бурен беше тази нощ и вятърът в столицата. В аварийното звено на Столичната община са получени 46 сигнала. Повечето са за паднали дървета и клони, уточни БНТ.

В момента дирекция „Аварийна помощ и превенция“ съвместно с дирекция „Зелени системи“ премахват 10 дървета, за които има предписания, че са наклонени и създават потенциална опасност за гражданите.

Вчера топола падна върху движещ се автомобил на бул. „Илиянци“ и уби шофьора. Съпругата му беше приета в „Пирогов“, но вече е освободена.

Дежурните екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са извършили 140 обхода на територията на общината с цел оглед за наводнения, състояние на реките и обезопасяване на компрометирани елементи, се посочва в информационния бюлетин на дирекцията. За БТА дежурният съобщи, че обходите и огледите за нанесени щети продължават.

Няма информация за закъсали превозни средства по пътищата на територията на Природен парк „Витоша“. Създадена е организация за почистване и опесъчаване на пътищата там.

От бюлетина на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ става ясно още, че контролирано се изпускат няколко язовира на територията на Столичната община. Нивото на водата в микроязовир „Мърчаево“ е 0,60 м над преливния ръб, заради което се изпуска контролирано и се наблюдава. Язовирите „Филиповци“, „Суходол“, Иваняне“ и „Панчарево“ също се изпускат контролирано. Свободният обем в язовир „Искър“ е 21,6 %. Свободни обеми имат язовирите „Бистрица“, „Пасарел“, „Панчарево“, „Огняново“.

Реките на територията на Столичната община текат в коритата си, без опасност от разливи. Нивото на река Искър при водосбора в района на гр. Нови Искър, е 51 см., което е повишение с 25 см., съобщават още в бюлетина си дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x