Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
04.12.2023

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > В Царево новата власт пое управлението в духа на древно демократичните традиции на Елада, директно на централния градски площад /Снимки и Видео/

В Царево новата власт пое управлението в духа на древно демократичните традиции на Елада, директно на централния градски площад /Снимки и Видео/

Празнична церемония по предаване и приемане на властта се проведе в град Царево.

Първата общинска сесия на която официално се заклеха новият кмет на Царево, кметовете на прилежащите населени места и общински съветници, се проведе по типично царевски- извън всички приети стереотипи и обичаи.

Също, както навремето са се провеждали заседанията в древна Елада, публично на градския площад. Така и в Царево първата общинска сесия се проведе на централния градски площад, точно пред Народно читалище „Георги Кондолов„.

Най-вероятно в замисъла на подобен род церемония има заложен голям символизъм от новия кмет и администрация на курортния град. А именно, новоизбраните кметове и общинари да дадат клетва директно пред народа, който ги е избрал.

Първото общинско заседание по закон водеше областния управител Пламен Янев, пред който се заклеха новият кмет на Община Царево Марин Киров и новоизбраните общински съветници.

След изпълнението на химна на Република България, председателят на ОИК-Царево раздаде удостоверенията на новите общински съветници, който са 13 на брой.

Веднага след това старият кмет на града инженер Георги Лапчев връчи символите на града – кметската огърлица и ключът на своя наследник Марин Киров.

Заседанието на Общинския съвет протече в две изключително важни точки – избиране на председател на общинския съвет и приемане на правилника за работа.

За председател ОбС -Царево беше избрана Таня Янчева, занея гласуваха 11 съветника, а 2 бюлетини бяха невалидни.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x