Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > „ГАЗПРОМ“: 60% РЪСТ НА ИЗНОСА КЪМ КИТАЙ НА РУСКИ ГАЗ

„ГАЗПРОМ“: 60% РЪСТ НА ИЗНОСА КЪМ КИТАЙ НА РУСКИ ГАЗ

Доставките на руски газ по газопровода „Силата на Сибир“ са се увеличили с почти 60% между януари и април, се казва в доклад на руската компания. Доставките за Китай са в ход от края на 2019 г.

„Износът на газ за Китай по газопровода „Силата на Сибир“ нараства в рамките на двустранен дългосрочен договор между Газпром и CNPC. Обемът на доставките през първите четири месеца на 2022 г. е с почти 60% по-висок от този през миналата година“, се казва в канала на Газпром в Telegram.

През февруари Gazprom и CNPC подписаха втори дългосрочен договор за доставка на природен газ за Китай. След като проектът достигне пълния си капацитет, обемът на доставките на газ по далекоизточния маршрут ще се увеличи с 10 млрд. куб. м годишно и ще достигне общо 48 млрд. куб. м годишно, включително доставките по газопровода „Силата на Сибир“.

Източник: kommersant.ru

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x