Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Ганьовски тарикатщини! Търгаши лепят цените върху сроковете за годност за да си продадат застоялата стока

Ганьовски тарикатщини! Търгаши лепят цените върху сроковете за годност за да си продадат застоялата стока

Вероятно голяма част от вас са забелязали, че напоследък все по-често етикетите с цените се лепят точно върху срока на годност.

Разбира се това е изключително дразнещо, защото по този начин клиентът не може да види докога е годна стоката, която купува.

И макар това да е извън правилата, стикерчето с цената цели точно датата върху бурканчетата с кисело мляко, което навежда на мисълта, че целта е да се скрие.

По този начин купувачите не могат да проверят докога е годен продуктът и съответно докога може да бъде консумиран, без да крие съответните опасности.

По този начин пък некоректните търговци продават безпроблемно млечните продукти извън срока на годност. Дори и да се опитате да изстържете лепенката, няма да се докопате до срока на годност, защото тя е буквално впита във фолиевата капачка и така няма начин да видите срока.

Потребителите вече нямат никакви съмнения, че това се прави нарочно с цел да се продава негодна стока и търговците да печелят незаконно на гърба на купувача (за кой ли път?!). хората се гневят, че няма да купуват повече подобно мляко.

Оплакват се и че е често срещана практика при натуралните сокове, както и при кутиите с топено сирене, при маслото и какво ли още не.

И при всички тях етикетът уж случайно е залепен върху изписания срок на годност и не може да бъде разлепен, без да скъсате самата опаковка. Купувачи редовно сигнализират търговците за тази порочна практика, но единственото, което получават в замяна, са нерви и несвързани обяснения.

Добрата новина е, че не всички продукти подлежат на подобна манипулация, тъй като на някои от тях срокът е изписан отстрани на капачката. Все пак съветът на експертите е, ако попаднете на подобни стоки, с етикет залепен върху срока на годност, да сигнализирате управителя на магазина, в който пазарувате или директно потребителските организации.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x