Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Генчовска: Премиерът Петков и Кулеба са обсъждали военната помощ за Украйна

Генчовска: Премиерът Петков и Кулеба са обсъждали военната помощ за Украйна

Въпросът за предоставяне на военна помощ на Украйна е бил обсъден на срещата на премиера Кирил Петков с украинския първи дипломат Дмитро Кулеба. Това съобщи външният ни министър Теодора Генчовска. Тя самата не е присъствала на въпросния разговор.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Обсъденото във Външно министерство не включваше тази тема“, заяви Генчовска пред медиите в парламента.

Към настоящия момент и в Министерския съвет не е поставян въпроса за предоставяне на военна помощ на Украйна.

Темата ще се дискутира от „Продължаваме Промяната”, когато мине през разглеждане в парламентарната комисия по външна политика. Това заяви председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров след срещата на депутати с Дмитро Кулеба.

Председателят на външната комисия Венцислава Любенова (ПП) определи разговора като много успешен. И подчерта, че искането за изпращане на оръжие не е било дискутирано. Тя обясни още, че предложенията на „Демократична България“ и на ГЕРБ-СДС са изтеглени от комисията „за доизясняване на технически законови подробности“. Любенова увери, че след повторното им внасяне, те ще бъдат разгледани.

Атанас Михнев (ПП) подчерта, че позицията на формацията винаги е била в подкрепа на украинския народ. По думите му Кулеба е похвалил усилията на българското правителство в тази посока. Попитан дали военната подкрепа за Украйна е въвличане на България в конфликта, Михнев отговори: „Категорично не. Десетки страни изпращат военна подкрепа, без да бъдат въвлечени в конфликта, така че нека спрем с тази проруска реторика“, обясни той.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x