Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Георги Мицов: Пазарът на труда колабира! Пълно е с мързеливи, но претенциозни хора(видео)

Георги Мицов: Пазарът на труда колабира! Пълно е с мързеливи, но претенциозни хора(видео)

Бургаският предприемач Георги Мицов коментира реалната ситуация с пазара на труда у нас. Той заяви, че в последните години проблемите се задълбочават. Има осезаема липса на квалифицирана работна тъка, както и на хора които искат да се трудят и обучават. Демографският проблем е много голям. В същото време една голяма част от младите хора емигрира и работи в чужбина. В момента в България и=трудни се намират хора, които имат нужните умения и квалификация, като в много случаи кандидатите за работни места са с големи изисквания, но не могат да предложат адекватни качества и способности. Това създава големи проблеми на работодателите, което пък рефлектира и на цялата икономика.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
6 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Г-н Мицов този проблем не е само в България!Португалия, Испания Англия и там мързелът е голям ,а претенции за пари също големи.

Anonymous

Проблемът е, че се търсят квалифицирани кадри.А работодателите дават минимални заплати.Обезценява се труда.Как очаквате да намерите съвестен,кадърен кадър за работа

Anonymous

…“унищожиха…..унищожиха…“, кой унищожи образованието?! Точно пишман „бизнесмените“ унищожиха образованието, а сега реват.

Anonymous

Образованието, Вярата, Семейните ценности, Желанието да се трудим и какво ли още не, бе бавно систематично унищожавано вече 30 години от предателите яхнали държавата след Банановата революция, за да се превърнем в Колония! А бяхме горд и добър Народ!

Anonymous

В това ни превърнаха!

343284151_261392293076256_6737563981878998379_n.jpg
Anonymous

Много е прав човека!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x