Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Георги Пинелов пред „Днес България“: Ще се кандидатирам за кмет, знам как да подобря живота на хората (АУДИО)

Георги Пинелов пред „Днес България“: Ще се кандидатирам за кмет, знам как да подобря живота на хората (АУДИО)

Ще се кандидатирам за кмет на община Созопол. Хората в населените места искат да се подобри качеството им на живот и аз знам как да го постигна. Това заяви в интервю за „Днес България“ председателят на Общински съвет – Созопол Георги Пинелов. Той изтъкна като най-належащи проблеми асфалтирането на улици, канализацията, плажа в Черноморец, проекта за пристанището, надлеза на входа и т.н. Пинелов подчерта, че още преди година е сигнализира държавата и конкретните министерства за проблемите, но така и не са взети адекватни мерки.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Взех това решение още през 2019 година след последните местни избори. Споделил съм го с настоящия кмет и когато са ме питали, винаги съм отговарял, че съм го обявил и ще се кандидатирам за кмет и през 2023. На предходните избори не успях да убедя хората да гласуват за мен, но мисля, че през тези три години до момента, съм успял да заслужа и повиша доверието към мен. Не упреквам по никакъв начин настоящия кмет, той си върши работата, но в края на краищата, както е по конституция, всеки има право да избира и да бъде избиран“, заяви Георги Пинелов.

Той разкри, че освен неговата кандидатура и тази на настоящия градоначалник Тихомир Янакиев, в битката за кмет ще се впусне и общинският съветник Илиян Стефанов. Пинелов призова опонентите си за провеждането на една коректна и позитивна кампания.

„Нека жителите да направят най-правилния избор. Да съпоставят програмите на кандидатите, да съпоставят кой какво е свършил за тези 4 години, кой какво не е свършил, а същевременно е обещал. Нормално е да очаквам аз да бъда подкрепен, но всичко е в техните ръце. В общи линии, направиха се доста неща, които през последните години бяха пропускани по една или друга причина“, коментира още председателят на ОбС-Созопол. Той е категоричен, че като кмет ще свърши всичко, което е по силите на общината, а за по-сериозните инфраструктурни проекти ще търси помощта на държавата.

Цялото интервю с Георги Пинелов чуйте в прикачения аудио файл!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x