Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > ГЕРБ иска промяна в работата на правителството, не нови избори за парламент

ГЕРБ иска промяна в работата на правителството, не нови избори за парламент

България има нужда от редовно правителство и затова стъпките ни са в посока запазване на управлението. Единствената спойка е евроатлантизмът и нищо друго не ни обединява с ПП-ДБ. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БиТиВи, след като вчера в подобен смисъл се изказа и лидерът на партията Бойко Борисов.

По думите му ГЕРБ спечели местните избори, но големият извод от местния вот е, че се роди нова сглобка. Във Варна Възраждане и БСП гласуваха на втори тур за ПП-ДБ, даде пример Митов за въпросната втора сглобка, за която намекна, че съществува. „Възраждане, ПП-ДБ и БСП гласуваха заедно на втори тур и това обединение докара на местно ниво кметове, които сега ще трябва да управляват, и в общинските съвети да управляват заедно“, коментира Митов.

Според него думата „сглобка“ трябва да спре да се употребява, а да се измисли друг термин. Ако искаме държавата да върви в правилната посока, ще трябва да се подпише коалиционно споразумение, настоя Даниел Митов и добави, че лошото управление в момента започнало да ерозира. Екзотиката, която се наблюдава в момента, е неработеща и затова не върви нищо в изпълнителната власт. Министрите са много спорни и не могат да ни убедят в това, което правят, разкритикува Митов.

Той изтъкна, че трябва да се преразгледа начинът, по който съществува правителството, но не се задавали нови предсрочни парламентарни избори. За него е обичайно, че хора, които твърдят, че евроатлантици, да продължат да пазят дерогацията на „Лукойл“.

Митов призна, че ГЕРБ-СДС имат сходни виждания с ДПС. Той вижда още брутално неизпълнение на законодателната програма на правителството – и в сферата на здравеопазването, и в усвояването на европейските средства. Големият крайъгълен камък за правителството ще са дебатите за бюджета, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Според Митов със сегашния финансов министър Асен Василев България не може да влезе в Еврозоната. Бюджетният дефицит непрекъснато расте и за Митов това са огромни проблеми, въпреки обещанията да не се вдигат данъците. Дебатът около бюджета е стратегически дебат и ГЕРБ ще настояват в бюджета да се запишат проектите, които ще бъдат финансирани с точните суми, които са необходими, за да се следва консервативен подход и да се гарантиране на местното самоуправление развитие по регионите, подчерта той.

ГЕРБ-СДС тепърва ще подкрепят политики, в които се разпознават, а за другите политики да търсят мнозинството на БСП и „Възраждане“, каза Даниел Митов.

news.bg

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x