Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > ГЕРБ поиска оставката на Кирил Петков заради незаконния арест на Борисов

ГЕРБ поиска оставката на Кирил Петков заради незаконния арест на Борисов

Премиерът Кирил Петков да подаде оставка, поискаха от ГЕРБ в парламента минути, след като Софийският районен съд обяви ареста на лидера им Бойко Борисов за незаконен.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Борисов бе арестуван на 17 март заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара му Севделина Арнаудова.

Съдът отмени заповедта за ареста на Бойко Борисов, надявам се, че няма да искате и закриване на районния съд сега, г-жо министър. МВР е потъпкала практиката на Европейския съд за правата на човека, обърна се към министъра на правосъдието Надежда Йорданова шефката на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова.

“Липсват факти и обстоятелства, свързващи жалбоподателя с това престъпление. Не е събрано нито едно годно доказателство. Съмненията на свидетеля Кирил Петков не са подкрепени с никакви факти. Няма изложени твърдения, които да сочат, че Борисов е изнудвал свидетеля. Някой от някой кабинет е наредил как да бъдат организирани разпитите и на кои лица. В ареста на лидера на опозицията е замесена Лаура Кьовеши. Г-жо министър, вие как ще я посетите в Брюксел и как ще я поканите в България”, заяви Атанасова.

Без да се спирам на дефицитите, с които България се бори от десетилетия, специално искам да обърна внимание на Бойко Рашков и специално на бТВ. Уважаеми, държавният департамент вчера каза много ясно: Бойко Рашков репресира и българските медии. Вие чухте ли го? Освен това днес българският съд, който още не сте закрили, г-жо министър-борец за справедливост, съдът каза, че Бойко Рашков и неговото МВР извършват незаконни арести по време на изори, по време на предизборна кампания, установени от други съдебни състави, по време на собственото си управление. И накрая, специално обръщение към Кирил петков, защото той е великият конструктор на тази операция: Кой ви накара, клети ни, г-н Кирил Петков да стартирате това безобразие със заклинанието “Никой не е над закона”. По изключение вие сте прав. Но и вие не сте над закона. Кой ще носи отговорност за поредното ви нагло закононарушение, попита Атанасова.

Този път става въпрос за арест на лидера на най-голямата опозиционна партия. И след като, г-н Петков, вие лично се ангажирахте с позорната операция, редно е лично да понесете отговорност, каза тя./ „24 часа“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x