Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Икономика > Германов: Радостни новини за Приморско

Германов: Радостни новини за Приморско

Днес от Община Приморско имаме две добри новини за споделяне:

Училище СУ „Никола Йонков Вапцаров“ разполага с нов училищен автобус, а общинска администрация се сдоби с нов електромобил.

След заявена необходимост от страна на Община Приморско към Министерството на науката и образованието за подмяна на наличния училищен автобус, получихме безвъзмездно чисто нов 35 местен автобус, марка „Акиа“. Децата от малките населени места на територията на общината вече ще могат да се придвижват от и до училище с новото превозно средство. Пожелавам им безопасно, сигурно и комфортно пътуване!

Паралелно с това общинската администрация вече разполага с нов електромобил, който ще се използва от служителите за изпълнение на ежедневните им задължения. Автомобилът е придобит по линия на проекта „Черноморска Електромобилност“ от Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“. Проектът обединява усилията на шест Черноморски общини да се адапрират към променящия се климат и да намалят вредните емисии. Това е една от поредните инициативи в областта на устойчивостта и екологията, които от общинска администрация Приморско реализирахме в последните години.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x