Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Германската промишленост е поставена под напрежение

Германската промишленост е поставена под напрежение

Германската икономика не може да се откаже от руския газ, каза главният изпълнителен директор на Bosch Щефан Хартунг в интервю за Handelsblatt. Според него последиците от ембаргото върху руския газ ще бъдат много по-значими от последствията от пандемията и ще бъдат много по-трудни за преодоляване.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Заради антируските санкции значителна част от доставките на „Бош“ за Русия бяха спрени, каза новият ръководител на компанията Стефан Хартунг в интервю за „Ханделсблат“. Въпреки това компанията има области на взаимодействие с руски клиенти, които все още не са попаднали под санкции – и „Бош“ няма да ги спре, отбеляза Хартунг.

„Ние сме отговорни за всички наши служители. Почти 360 души в Украйна и 3500 души в Русия. Продължаваме да плащаме заплати, включително в онези области, в които все още не се работи “, цитира изданието Хартунг.

Ръководителят на „Бош“ също така подчерта, че неговата компания се нуждае от доставки на руски газ. „Факт е, че имаме нужда от газ за производство. „Бош“ покрива 20 процента от енергийните си нужди с газ. Ако Германия едностранно откаже руския газ, тогава важни елементи от веригите за доставки ще се сринат и не само в „Бош“. Затова категорично се противопоставям на бързото прекратяване на доставките на газ“, каза Хартунг.

Хартунг предупреди, че в случай на спиране на доставките на газ компанията може да бъде изправена пред почти незабавно спиране на цялото промишлено производство. Той отбеляза също, че последствията от газовото ембарго ще бъдат много по-значими от последствията от пандемията и ще бъдат много по-трудни за преодоляване. Ръководителят на „Бош“ каза, че ембаргото върху руския газ ще доведе до там, че Германия ще унищожи индустриалната основа на своята икономическа мощ.

Освен това Хартунг изрази съмнение, че в сегашната ситуация светът е разделен на два лагера. Той отбеляза, че съвременният свят е толкова тясно преплетен с глобалните вериги за доставки, че е почти невъзможно да си представим разделение, както в годините на Студената война.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x