Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Глобиха банка с 4.5 млн. EUR, защото е събирала неоснователно такси

Глобиха банка с 4.5 млн. EUR, защото е събирала неоснователно такси

Френската генерална дирекция за конкуренция, потребление и избягване на данъци глоби Societe Generale с 4,5 млн. EUR за неправомерно дебитиране на банкови такси от клиентски сметки.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Според изявлението на регулатора отписванията са извършени през 2019-2021 г. и представляват „такси за обслужване“. Регулаторът определи подобни действия като „подвеждащи търговски практики“. „Със съгласието на прокуратурата в Нантер, на Societe Generale беше предложена компромисна глоба, съобразена със сериозността на деянията, в размер на 4,5 млн. EUR, които банката се съгласи да плати“, се казва в комюникето.

Като част от сделката с органа за защита на конкуренцията, банката ще трябва да публикува на уебсайта си в продължение на 30 дни решението и декларация, че въпросните практики са „подвеждащи“.

Представител на банката каза още, че проблемът с неправилното дебитиране на комисиона, причинен от техническа повреда, е открит още през 2020 г. и щетите са компенсирани на засегнатите клиенти. Колко хора и кои групи от населението са засегнати от техническата повреда не се уточнява.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x