Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Глупостта на една избирателна комисия! Вижте как се фалшифицират изборни резултати във врачанско село /ексклузивно видео/

Глупостта на една избирателна комисия! Вижте как се фалшифицират изборни резултати във врачанско село /ексклузивно видео/

Груба манипулация на изборни резултати в секция 060500005 в село Малорад, община Борован – област Враца.

На видеозаписа при преброяването на бюлетините от проведеното гласуване са запечатани моменти на фалшифициране на вота за избор на общински съветници. Жена, към която се обръщат с името Моника, преглежда бюлетините и където не е отбелязана отметка за преференция я довписва с химикал. В един момент Моника пита човек, който седи зад записващото устройство: чичо Цено кой номер си?“, след което продължава да довписва в бюлетините. Вероятно „чичо Цено“ е кандидат за общински съветник в Община Борован, но въпросът е какво прави той в секцията при преброяването на бюлетините.

„Спри, спри, спри,…спри,…спри,….. пак е нещо“, са думи на друг участник в схемата за фалшифициране на изборните резултати в тази секция. Жената, чийто глас се чува зад кадър вероятно е председателката на комисията. Тя дава наставления на Моника и дори и казва да си почине, да пие вода и да се измие.

Процесът на довписването на преференции е стопиран от човек, който ги пита защо са заключили вратата. От комисията му отговарят, че още преброяват и никой няма право да влиза, само членовете на комисията.

„Днес България“ ще продължи да следи развитието на случая и дали отговорните институции ще вземат отнощение и ще се самосезират. Купуването, продаването на гласове, както и фалшифицирането на избори и изборни резултати е престъпление.

Целият видеозапис от преброяването на бюлетините в секция 060500005 с. Малорад е качен на сайта на ЦИК и може да послужи като доказателствен материал пред органите на МВР, Следствие и Прокуратура.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x