Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > Гняв и напрежение на протеста на нефтохимиците в Бургас /Видеа и Снимки/

На входно-изходната артерия на пътя Бургас-София, край Метро става горещо. Точката на кипене стигна своя връх, когато десетки автобуси докараха разгневени нефтохимици, които с пристигането си затвориха пътя и разпънаха плакати и транспаранти с надписи „Не унищожавайте 60 години индустрия“, Стоп на политическия натиск“ и ‘Калпави експерти + грешни решения = на безработица и разхруха“.

Работещите в Лукойл искат незабавно спиране натиска от държавното управление върху компанията и гаранции за работните им места.

„Настояваме незабавно правителството да спре с това безумие“, обявиха стачниците.

Протестиращите се обявиха твърдо и открито срещу държавната политика водена срещу Лукойл и недвусмислено заплашиха с ескалация на напрежението.

„Ако рафинерията спре работа, Бургас и региона е изправен пред колапс. Хиляди ще останат без работа, а това ще повлияе и върху цените на бензина. Всичко, което говорят за да замазват очите на българина е лъжа“, коментират бесни работещи в нефтозавода.

Чуйте, какво казаха още някои техни представители в следващото видео:

Нефтохимическия комбинат на Лукойл край Бургас дава 10% от Брутния вътрешен продукт на страната. Синдикалистите настояват шепата депутати настояващи да се прекрати дерогацията да се вразумят, защото тяхната битка за запазване на рафинерията и работните места ще се разрасне и ще доведе до крайна победа, но не за правителството, а за протестиращите.

„Всички останали европейски държави поискаха удължаване срока на дерогация, само българското правителство смята думата за „обидна“ и „забранена“. Няма да им се получи“, заяви председателя на синдиката на нефтохимиците Павлин Ваковски.

Чуйте още в следващите ексклузивни видеа:

Стана ясно, че нефтохимиците няма да отстъпят на никаква цена, а правителството си вкара автогол, който може да му изиграе много лоша роля.

Сега въпросът е, кой ще отстъпи и ще рухне ли „Сглобката на глинени крака“ след този безсмислен акт на престараване пред посолството на Козяк?!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x