Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Голяма промяна на К-19 мерките в Гърция след Великден

Голяма промяна на К-19 мерките в Гърция след Великден

Гърция отменя част от ограниченията срещу пандемията, но след Великден. Условията за влизане в страната засега не се променят.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Следващия месец гръцкото здравно министерство ще обсъди евентуално премахване на сертификатите при влизане в Гърция, заяви на извънреден брифинг министърът на здравеопазването Танос Плеврис. По време на Великденските празници в сила остават действащите в момента ограничения, поради риск от разпространение на вируса, предава БНР.

От 1 май се премахва изискването за сертификат за ваксиниране или отрицателен тест при посещение на закрити обществени места – заведения, спортни зали и магазини. Учениците няма да се тестват.

Носенето на маски в магазините и обществения транспорт остава задължително до края на месец май.

Днес за първи път от няколко месеца здравното министерство отчете намаление с над 20% на новозаразените с вируса в районите близки до границата с България – Комотини, Ксанти и Александруполис. Има предупреждение да се внимава при посещение на остров Корфу, където заразяемостта се е увеличила с 50%.

От днес започва записването за ваксиниране с 4-та доза от ваксината, която е препоръчителна за хора над 60-годишна възраст.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x