Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Гонят Кирил Петков от България

Гонят Кирил Петков от България

Около 250 души се събраха пред сградата на Народното събрание с искане за оставка на правителството. Протестът е организиран от партия „Възраждане“, която е категорично против страната ни да предостави оръжие на Украйна. Викове: „Оставка“ прогласиха пленарното заседание на Народното събрание.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Бяха издигнати транспаранти с надписи „САЩ вън! От България, от Украйна, от Европа“, „Kiro go home“, „Те погребаха България“ и др.

Демонстрацията е под надслов „Пълен военен неутралитет на България“. Засилено полицейско присъствие пази законодателния орган от протестиращите. Бул. „Цар Освободител“ е блокиран за движение, като освен пред Народното събрание, полицейски служители има пред бившия Партиен дом, сградите на президентската администрация и на Министерския съвет.

Управляващите са марионетки и продажници и трябва да си ходят възможно най-бързо, бяха категорични протестиращите. От „Възраждане“ настояват правителството на четворната коалиция да подаде оставка, защото не се справя с кризите, пред които страната ни е изправена. Националистите заявяват, че за 100 дни кабинета на Кирил Петков е показал, че обслужва чужди интереси и е спечелил само недоверие.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x