Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Горещо от Близкия Изток! Израелската армия води улични сражения с Хамас в Газа, терористите изгубиха контрол над северната част на анклава

Горещо от Близкия Изток! Израелската армия води улични сражения с Хамас в Газа, терористите изгубиха контрол над северната част на анклава

Израелските сили водят улични сражения в град Газа с бойци на „Хамас”, които използват тунели и устройват засади. Според източници от групировките „Хамас” и „Ислямски джихад”, израелските танкове са срещнали сериозна съпротива.

Междувременно около 50 000 палестинци са избягали от зоните на сраженията в северната част на Ивицата Газа, след като в сряда Израел отвори 4-часов коридор за евакуация.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви отново, че първо трябва да бъдат освободени заложниците в Газа, преди да се мисли за каквото и да било примирие.

Така той опроверга появилите се слухове за преговори за хуманитарно примирие в замяна на пускането на 15 от похитените от „Хамас”.

„Днес видяхме как 50 000 жители на Газа се евакуираха от северната част на ивицата към южната. Те го правят, защото разбират, че „Хамас” е изгубил контрола си на север и югът е по-безопасен. Там получават лекарства, вода и храна. Ще продължим да улесняваме притока на хуманитарна помощ на юг. Ще продължим да разрешаваме на жителите на Газа да се преместят от лапите на „Хамас” в северната част на Ивицата Газа в южната. „Хамас” загуби контрол и продължава да го губи на север”, заяви Даниел Хагари, говорител на израелската армия.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x