Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Готви се сензационна забрана за автомобили у нас

Готви се сензационна забрана за автомобили у нас

Мерки за замяна на бензиновите и дизеловите коли с електромобли са записани в Споразумение за партньорство на Република България за 2021-2027 г., което първо е съгласувано с Европейската комисия и сега е пуснато за обществено обсъждане, предаде „Труд бг“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В него е записано, че усилията на администрацията ще бъдат „насочени към въвеждането на норми за разход на енергия при движение и норми за емисии за пътни превозни средства (приложими не само при първоначалната регистрация, но и при последваща продажба/регистрация на превозните средства)”. Това означава, че не само автомобили с високи емисии вредни газове, а и такива с голям разход на гориво няма да могат да бъдат регистрирани, а тези, които вече се карат в страната, няма да може да бъдат продавани.

Освен това в документа е записано, че ще бъдат въведени зони за достъп (особено в централните градски части) само с енергоефективни и нискоемисионни превозни средства. А електрическите автомобили ще може да се движат в автобусните ленти. Ще бъде изградена и мрежа от станции за зареждане на електрически автомобили.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Киру и Кукорчо и фитнес инструктажа от Сецов

1
0
Would love your thoughts, please comment.x