Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Гражданите на Несебър се събудиха след поредния местен вот, очакват „феодалът“ Димитров да бъде сменен с амбициозния Иван Дашев на предстоящия балотаж /Снимки/

Гражданите на Несебър се събудиха след поредния местен вот, очакват „феодалът“ Димитров да бъде сменен с амбициозния Иван Дашев на предстоящия балотаж /Снимки/

По време на изборите в Несебър се случи историческа драма. Досегашният „феодал“ Николай Димитров срещна истински опонент и заплаха за креслото си в лицето на младия общественик и предприемач Иван Дашев.

Предните 8 години Димитров винаги печелеше изборите убедително -до неделя, когато срещу него се изправи Дашев.

За никого в Несебър не е тайна, че през годините докато Николай Димитров управляваше общината, той се превърна от градоначалник в истински деспот.

Няма друга община в България толкова независима от политическите партии в страната. Няма друга община в България, отдалечена от политиката на национално ниво. Но за сметка на това има Димитров и компания, които са истински велможи и със „здрава ръка“ държат юздите на местното население.

Преди изборите всички кандидати се обединиха да работят срещу статуквото в общината и срещу настоящия кмет Николай Димитров. На хората им писна от своеволията на старият управник и групичката около него.

Публична тайна е, че никой жител в несебърска община, освен свободомислещите от обкръжението на Дашев не смеят да говорят открито за Николай Димитров и неговите злоупотреби през годините. А те не са една или две.

Обществена тайна е, че осмелилите се да си отворят устата са заплашвани от физическа саморазправа. Въпреки всичко хората в Несебър и 14 -те селища, които влизат в общината се надяват от цялото си сърце и душа, че свободомислещото общество и неговите представители ще спечелят на предстоящия балотаж.

Мнозина граждани запитани от журналист на Днес България отговарят по идентичен начин:

„На балотажа в неделя ще гласувам с бюлетина номер 5, за Иван Дашев. Защо ли? Тъкмо защото общинския съвет е вече в ръцете на приятелите на Николай Димитров, много е важно за нас кметът да не е техен“.

Несебърлии се надяват и вярват, че всички, които имат желание курортният град да се управлява, като се отчитат интересите на гражданите му, на жителите, които живеят в общината, е нормално да гласуват за Иван Дашев.

Допитване до гражданите на морския град от репортер на Днес България показа, че всеки втори е на мнение, че , ако кметът остане Николай Димитров и той има собствено мнозинство в общинския съвет, както досега. Ще продължава да си прави, каквото поиска и да управлява града еднолично, със страх, а корупционните схеми само ще се множат в полза на един тесен кръг от привилегировани.

„Погледнете на какво приличат улиците. Погледнете града на какво е заприличал. Вижте тротоарите, отидете в селищата на общината Несебър и кажете харесва ли ви всичко, което ни заобикаля, като среда“, разказва недоволен гражданин пожелал анонимност от страх.

Друг е по-категоричен:

„Ако искаме градът ни да заприлича на нещо, което има далечно подобие на цивилизован и уреден град, то шансът е единствено кметът да няма мнозинство в общинския съвет. Даже кметът не трябва да се казва Николай Димитров“.

Млада дама от морския град се обръща в наше присъствие към местен жител, който заявява, че няма да гласува.

„Не слушайте всичко онова, което говорят онези оратори на властта събрани покрай Николай Димитров. Те дружно са се втурнали да обясняват, че няма смисъл да се гласува за другия кандидат Иван Дашев, защото нищо „не можел да промени“. Пълна лъжа. Искат точно това, да не гласувате и да продължат да ви мачкат с години“.

От Днес България припомняме, че след драматични събития на предните избори, когато беше обвинен за купуване на гласове, Николай Димитров ограничи напълно срещите си с медиите.

Навярно Димитров все още не може да преглътне „кръвната обида“, как журналисти на Днес България и БНТ осветлиха далаверите му през годините, които, ако Иван Дашев реши да ревизира, е възможно да го запратят директно на подсъдимата скамейка.

„Надеждата остава. В крайна сметка истината и доброто винаги побеждават. Нека гражданите решат, дали да се очертае нов, светъл хоризонт пред Несебър или да продължат да живеят, като крепостни селяни“, коментира Иван Дашев пред журналист на Днес Бургас.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Хубаво би било като показвате едната страна да покажете и другата,защото ми прилича на онази поговорка …: Стани да седна“ и после,наново едно и също….С какво един монополист ще промени нещо в една община….АКО МОЖЕ ,НЯКОЙ ДА ОТГОВОРИ,ЩЕ МУ БЪДА БЛАГОДАРЕН…!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x