Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Гранична полицайка бе простреляна при гонка с мигранти

Гранична полицайка бе простреляна при гонка с мигранти

Старши полицай Николета Костадинова от Граничен полицейски участък – Средец е в болница с огнестрелна рана при инцидент със задържане на мигранти край границата. Пострадалата се намира в УБАЛ-Бургас в добро общо състояние.

Това обяви на брифинг главен комисар Антон Златанов, директор на ГД „Гранична полиция“. 

Инцидентът е станал рано сутринта в четвъртък. Става въпрос за шестима мигранти, незаконно преминали границата. След подадена информация е започнало преследване от граничните служители. Следата е хваната благодарение на полицейско куче.

Групата не се е подчинила на заповед да спре и мигрантите се разпръснали в различни посоки в гората. Костадинова е произвела предупредителни изстрели във въздуха, при което групата застава на място.

Докато останалите колеги излязат от позициите си, единият от мигрантите блъска Костадинова. В същото време тя е държала с едната ръка повода на полицейското куче, с другата – служебното оръжие, с което преди секунди е стреляла.

При падането назад тя произвежда изстрел, който засяга крака ѝ. Всички десет граничари, участвали в тази операция са наградени с моя заповед с парични награди.

Николета Костадинова се намира в УМБАЛ-Бургас, има огнестрелна рана в крака, но за щастие е в добро общо състояние. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x