Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Грозен скандал в редиците на „Величие“

Грозен скандал в редиците на „Величие“

Тепърва прекрачили прага на Народното събрание и вече партия „Величие“ е на път да загуби величието си

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

През последните дни ставаме свидетели на вътрешна борба в най – малката по брой депутатски места в 50-тия Парламент.

След като Ивелин Михайлов обяви, че сред членовете на партията има продажници, лидерът на партията Николай Марков накара Михайлов публично да се извини за отправените обвинения.

Така се и случи – от студиото на БТВ Михайлов зави, че поднася искрените си извинения към опетнените си колеги, за да може няколко дни по – късно отново да разбуни духовете с факта, че лично Николай Марков оказва натиск върху него. Този път негова трибуна беше ефирът на Нова тв. Там той заяви, че е бил заплашван от Марков да се откаже от политиката, като дори му е казал, че ще му реши всички финансови проблеми, ако остави партията на него.

Михайлов каза още, че е направил запис на разговора между двамата. В него Марков и друг депутат от партията – Дарин Георгиев, казват, че са готови да подкрепят програмно правителство. На уточняващ въпрос той отговори, че става въпрос не за кабинет на ГЕРБ, а за такъв с третия мандат, ако той отиде в „Има такъв народ“. Михайлов разказа още за обтегнатите си отношения с Марков.

„Наблюдавам промяна в поведението му още след първия ден на парламента, в който той закъсня. Поведението му в пленарна зала е непривично, дори щеше да се разплаче на едно от изказванията си. Той постоянно сменя тезите си“, допълни Михайлов, като уточни, че в последните дни избягва да разговаря с него.

По-късно Ивелин Михайлов направи изявление , излъчено от фейсбук страницата „Свободен глас“, в което заяви, че още преди началото на 50-ото Народно събрание на партията са предложени министерски кресла в замяна на подкрепа за кабинет на ГЕРБ и ДПС. От думите му се разбра, че става дума за Министерството на транспорта, като офертата му е била предадена от председателя на парламентарната група Николай Марков.

По-късно тази оферта е била отправяна още няколко пъти, което, според Михайлов, показало истинкото лице на Николай Марков.

Красимира Катинчарова, която е част от парламентарната група на „Величие“ разкри, че много от решенията, взети от Марков, изобщо не са съгласувани с депутатите от партията. Тя изтъкна, че нито поисканото извинение от Ивелин Михайлов е било обсъждано, нито заявката след консултациите при президента Румен Радев, че биха подкпрепили програмно правителство с третия мандат. На свой ред Ивелин Михайлов заключи, че Николай Марков се е включил в партията и сега опитва да стане неин председател, само за да я дискредитира и унищожи, за да няма електорална тежест на следващите избори. По-думите му доказателство за това е избора на Анна Александрова за председател на временната комисия за правилника – вот, който мина с гласовете на „Величие“, ДПС и ГЕРБ. Михайлов обаче е на мнение, че това гласуване би минало успешно и с гласовете на „Има такъв народ“, чиято подкрепа се оказа решаваща за избора на Рая Назарян за председател на парламента.

В отговор на Михайлов , Николай Марков написа в страницата си в социалните мрежи – „В дни на изпитания умните мълчат, глупавите говорят!“

Ще бъде ли потушен разраствалия се огън между членовете ще разберем скоро. Днес предстои среща на парламентарната група, а след 18 ч. ще излязат с изявление по темата.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x