Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Общество > Гръцкият министър на корабоплаването подаде оставка

Гръцкият министър на корабоплаването подаде оставка

Гръцкият министър на флота Милтиадис Варвициотис подаде оставка след скандал във връзка с коментарите му за смъртта миналия вторник на 36-годишен мъж, който падна в морето, след като беше избутан от екипажа на  ферибот, на който се опитвал да се качи, съобщи Ройтерс.

Варвициотис обяви оставката си в социалната мрежа Екс, известна преди като Туитър, в понеделник.

Видеозаписи, публикувани в социалните мрежи след инцидента, показаха членове на екипажа, които изглежда спорят с мъжа на рампата точно когато фериботът напуска пристанището на Пирея за остров Крит.

Варвициотис каза миналата седмица, че мъжът, който си купил билет, се  качил на кораба преди да слезе по неизвестни причини, а след това се опитал да се качи отново и тогава бил отблъснат назад и паднал в морето точно когато корабът потеглял.

Смъртта на мъжа предизвика възмущение и протести в Гърция и Варвициотис беше подложен на критики, защото изглеждаше, че симпатизира членовете на екипажа.

Варвициотис, който по-късно се извини, каза, че коментарите му са били изтълкувани погрешно.

„Станах мишена на атака, която се засилва и става все по-токсична,“ заяви той, когато обяви оставката си.

„По никакъв начин не съм приравнявал  жертвата с извършителите. В никакъв случай не съм игнорирал отговорностите, които компанията, която притежава кораба, има и които тя все още отказва да поеме, заяви Варвициотис.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x