Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > „Гъбката“ вся смут на Комисията по чл. 56 /видео/

Емблематичното за Бургас кафе „Гъбката“ и общинският терен, на който е поставена, нажежиха страстите на провелото се днес заседание на Комисията по чл. 56 от ЗУТ. Представители на местния малък бизнес, общински съветници, директори на териториални дирекции и гл. архитект вкупом влязоха в „параграф 22“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Дискусията и гласуването на терена под „Гъбката“ вкара присъстващите в дълбок размисъл. Съветниците се питаха какъв е смисълът от работата на тази комисия, след като крайното решение е на териториалния директор.

Действащото правило „пръв по ред, пръв по право“ остави досегащният наемател на „Гъбката“ Рауф Сабах на второ място, изпреварен с няколко минутки от друг кандидат за апетитният терен. Дори самият Сабах не разбра какво се случва. Наложи се прегласуване на спорната точка, подкрепена от само трима общински съветници. Вероятно днешният казус ще влезе в съда, а до тогава емблематичният обект на входа на морската градина ще остане пуст.

„След това остава в едно безвремие, вие видяхте комисията как постъпи, такова нещо за пръв път се случва от 16 години“, каза пред „Днес България“ Стефан Дубаров – директор на ЦАУ „Зора“.

Председателят на Асоциацията на дребния бизнес в Бургас Николай Димитров разсече Гордеевия възел окло казуса „Гъбката“, като даде интересно предложение за решение на такъв тип проблеми.

Без да защитава никой той предложи консенсусно решение на казуса, както и предотвратяването на бъдещи такива.

„Комисията само разглежда документите и реално не взима решение за поставяне на преместваем обект“, коментира общинският съветник от СЕК Иван Иванов.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
2 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

На кого,или на кой попречи Гъбката,та посегнаха на нея?????Всичко друго в град Бургас,оправиха та само тя е проблема.Моето лично мнение е,Гъбката да се запази.

Anonymous

Николайчо е най големия лапач.
Плюе срещу общината но дефакто е зад кмета.
Много се чудя когато е търгът за павилиона пред ОРБ Бургас,кой ли ще спечели?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x