Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Гърция задържа руски танкер

Гърция задържа руски танкер

epa08918582 A handout photo made available by the Tasnim News agency shows Iranian Revolutionary Guard Corps (IRGC)' jet boats seizing a South-Korean flagged tanker named Hankuk Chemi in Persian Gulf, 04 January 2021. Media reported that Iranian IRGC has confirmed having seized a South Korean tanker for polluting the environment. EPA/TASNIM NEWS AGENCY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Руски петролен танкер беше задържан и не му беше разрешено да отплава към местоназначението си от гръцката брегова охрана, след като беше засечен край бреговете на остров Евбея във вторник, пише електронното англоезично издание на гръцкия вестник Катимерини.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Служители на бреговата охрана, разговарящи с Катимерини, казаха, че заповедта за конфискуване на кораба е издадена от органа за борба с прането на пари в страната, съгласно насоките за санкции, наложени на Русия от Европейския съюз и НАТО заради нейното нахлуване в Украйна.

Според източници корабът „Пегас“, плаващ под руски флаг е бил на път за Пелопонес, за да прехвърли своя товар с петрол на друг кораб, защото е бил повреден и теглен на буксир, според ТАСС, когато е бил застигнат от лошо време и се е „скрил“ в закътан залив край град Каристос на остров Евбея, където е бил засечен .

Ройтерс съобщи, че на борда на кораба има 19 членове на екипажа, като същевременно цитира служител на бреговата охрана, който каза, че корабът е бил арестуван, но не и неговият нефтен товар.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x