Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Гърция се превръща в енергиен център, а ние в колония

Гърция се превръща в енергиен център, а ние в колония

Гърция вече помага на съседна България с доставките на природен газ, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис на заседание на правителството. Изявленията му бяха разпространени от пресслужбата на кабинета, цитирани от местни и чужди медии, пише Труд.

„Във вторник (3 май) ще бъда в Александруполис с други балкански лидери на новия терминал за втечнен газ, много важен инфраструктурен проект, който комбиниран с други инициативи ще ни позволи за по-малко от 20 месеца да диверсифицираме напълно източниците си за доставки на природен газ не само у нас, но и на целия Балкански полуостров.

По този начин Гърция бързо и много методично се превръща в енергиен център на региона и в същото време в стратегически портал за доставка на енергийни ресурси за Югоизточна Европа като цяло“, каза Мицотакис.

Гърция ще купува руски газ, без да нарушава санкциите на ЕС срещу Русия, коментира още премиерът. Според него настоящото заседание на правителството протича „под сянката на ново руско изнудване с акцент върху доставките на природен газ“.

„Тук не мога да кажа много. Що се отнася до нас, има само два коментара: първо, капацитетът на енергийните ресурси в страната е напълно гарантиран, и второ, доставките на газ ще се извършват така, че да не се нарушават санкциите, въведени от Европейския съюз спрямо Русия,“, каза Мицотакис.На фона на тази гръцка политика, ситуацията в България е плачевна. Държава се превръща в колония и дойна крава в ръцете на комисионери.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x