Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Даниела Божинова оттегли скандалната докладна, но не съвсем! НПО-та, борещи се за ЛГБТ правата ще получат общински пари тихомълком

Общинският съветник Даниела Божинова от Демократична България Обединение/ПП Зелено движение изненадващо оттегли спорното предложение за дофинансиране на неправителствени организации, работещи в полза на ЛГБТ движенията у нас. Заседанието на местния парламент започна преди минути, предава репортер на „Днес България“.

Причината скандалната докладна записка да бъде оттеглена обаче не се оказа здрав разум или нежелание да се всява смут в обществото. Оказа се, че общинските средства за дофинансиране на двете неправителствени организации вече са осигурени – тихомълком, чрез актуализация на бюджета.

„Казвате, че сте оттеглили предложението си, но аз виждам, че то фигурира в точка 2 от Дневния ред – актуализацията на бюджета. Ако говорим за оттегляне, то трябва да е реално“, единствен се намеси общинският съветник Антонио Душепеев.

„Вече написах, че оттеглям докладната, тъй като исканията на организациите вече са удовлетворени. Средствата за тях са заложени в бюджета на общината“, невъзмутимо отговори Божинова. Това означава, че сдружение „АСУ Делфи“ и фондация „Астика“ ще бъдат дофинансирани с по 1940 лева всяка, с които да платят режийните си разходи.

„Това са фондации, които са провокатори на гнусотии, педера*тии и простотии. И ние ще финансираме с парите на бургазлии тези простотоии. Ако това стане, принуждавате ме да гласувам против актуализацията на бюджета. Не може финансирането на тази общност да я вкарате в бюджета“, коментира Владимир Павлов.

„Вие явно водите война с тези фондации. Според мен бюджетът не може да бъде средство за решаване на съседски войни. Моля да се въздържате от реч на омразата“, призова го Божинова.

В своите писма двете организации описват дейността и постиженията си в обществена полза. Докато повечето звучат кухо и витиевато, като перла в короната им стоят заслугите в полза на ЛГБТ общността, които в последните години са особено активни в провеждането на гей паради и други, бунещи духовете и предизвикващи недоволство сред гражданите прояви.

Очаквайте подробности!

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x